خسرو حکیم رابط
ایرانی، نمایشنامه نویس
1309 - شیراز
خسرو حکیمرابط نویسندهای است که درحوزههای نمایشنامه و فیلمنامه بیشترین فعالیت را داشته است. البته او را بیشتر به عنوان معلم میشناسیم که این دوره، 60 سال تجربه را در برمیگیرد. خسرو حکیمرابط سال 1328 در آموزش و پرورش مشغول کار شد و بعدها تحصیلات خود را در دانشکدهی هنرهای دراماتیک ادامه داد.
از نمایشنامههای او میتوان به «آنجا که ماهیها سنگ میشوند»، «ایوب دلتنگ خسته خندان»، «سهراب شنبه»، «سهراب و ساز و والی قبرستان» و «روز هفتم، خاطرهها» اشاره کرد.
حکیمرابط بیش از 80 نمایشنامهی رادیویی نوشته که از شبکههای مختلف رادیو پخش شده و از آن میان می توان از «آهو و احمد»، «زمانه در دست زمان»، «عطسه»، «زیر تیغ آفتاب»، «بانگ زنگ فیل فیلن» و «فیل در پرونده» نام برد. فیلمنامههای او عبارت است از «ارض موعود»، «فصل خون»، «دست هزار بلوچ»، «تشنگی، آب، چرخ»، «گذر از ظلمات»، «اسماعیل در قربانگاه»، «باغ آدم»، «طلوع در کوچه قهرآشتی» و «مهتاب شب اول».
تدریس در دانشگاههای تبریز، هنرهای دراماتیک، سینما تئاتر، دانشگاه آزاد و دورهی نمایشنامهنویسی رادیو در صدای جمهوری اسلامی ایران و عناصر دراماتیک در دورهی تهیه کنندگی تلویزیون در دههی 60 و 70 از عمده فعالیتهای این نویسنده است.
جملات منتخب
I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.